mandag 26. april 2010

Runderingskurs med Morten Egtvedt

Er vel på tide å skrive noe nytt her :-)
Sørgeperioden er over og treningslysten har tatt overhånd.

Denne helga har vi hatt celebert besøk fra Trondheim. Morten hadde ei ledig helg til oss og vi ville ha ham med på skogstur.

Så nå sitter jeg her, litt stiv og støl etter mye løping i skog (har jeg bare godt av).

Det jeg har lært: Vi har vært alt for dårlige figuranter for hverandre og vi har helt sluttet å leke med hundene til hverandre. Derfor har de blitt dårlige på lek med oss og andre. Jeg gjorde jo ting mye mer rett med Kia på dette. Hun kunne jo dø for en drakamp.

Dra øktene langt.. Veldig langt.. Hunden skal be om nåde etter systemtreninga. Særlig de som er eksplosive i starten og daffer veldig fort av. De må lære seg å porsjonere ut kreftene. Blir de redningshunder så vet man jo ikke hvor lenge man må lete, da kan man ikke slite seg ut på de første hundre meterne.

Skogen var nok langt fra perfekt, men det er begrenset med fin skog i nærområdet når det er på våren.. Så vi finner nok noe bedre når all snøen er borte. Nå håper jeg at folk er gira på å fortsette treningen og at vi virkelig orker å bli gode figuranter. Et tips til alle er å lære hunden å leke, og regler for lek. Treffer munnen hendene dine så er det stopp i lek.

Ellers er det jo godt nytt at foten til Chili ser ut til å holde selv etter mye bruk. Mer skal det bli også på kurset i sverige første helga i juni!

Bilder finner dere her:
http://picasaweb.google.com/sveintore/RunderingskursMedMortenEgtvedt#

2 kommentarer:

Sniff Sniff sa...

Fekk nesten lyst å vere me sjøl :P

Kor ti du skal holde kurs i leiking da?

Svein Tore sa...

Leikekurs kan vi ha når som helst :)

Bare å komme på trening og si at du vil jobbe med utvikling av leik/belønning det.